Paarden fotografie

Informatie

Wat leuk dat je samen met je paard op de foto wilt. Ik hoop dat je na het lezen van deze informatie voor mij kiest om een gezellige shoot te gaan doen met elkaar. Samen stemmen we een datum , tijd & locatie af. Tijd is vaak een richtlijn vanwege de weersvoorspellingen. Door flexibel te zijn in de tijd kan een shoot eigenlijk altijd door gaan tenzij het echt heel de dag regent, stormt of te donker is.

Omdat ik dieren graag op een zo natuurlijk mogelijke manier vast leg gaat mijn voorkeur ernaar uit om geen tuig te gebruiken. Ik maak gebruik van een fotohalster. Je paard staat dus niet los tijdens de shoot. Dit halster wordt achteraf digitaal bewerkt waardoor je paard vrij lijkt te staan. Een andere optie is om gebruik te maken van een hoofdstel passend bij de uitstraling van je paard. Ik neem zelf een fotohalster mee mocht je deze niet in je bezit hebben.

Maximaal 2 paarden/pony's per shoot. Zijn er meer op stal die graag foto's willen? Mail voor prijsopgave op maat.Locatie

Het is een echte aanrader om van tevoren te kijken naar een mooie locatie. Hoe specialer de locatie, hoe mooier de foto’s. Denk hierbij aan een natuurgebied, een water/ven, een zandverstuiving of bos. Maar ook in de nabije omgeving zijn plekjes te vinden. Denk niet te moeilijk. Ik denk en kijk graag met je mee voor een locatie.Verzorging & Kleding

Zorg ervoor dat je paard gewassen en verzorgd klaar staat bij aanvang van de foto shoot. Mooie gewassen benen, een glimmende vacht en een schone en uitgeplozen staart maken het plaatje helemaal af. Zorg ervoor dat er tijdens de shoot een helper aanwezig is. Hij of zij kan bijvoorbeeld de aandacht van je paard trekken of het tuig vasthouden zodat ook jij je handen vrij hebt.

Voor je eigen verzorging is kleding het belangrijkste. Een niet passende kleurencombinatie kan erg storend zijn op de foto. Draag bijvoorbeeld geen drukke patronen maar houd het bij rustige en effen kleuren. Vraag mij ook gerust om advies als je twijfelt tussen kledingstukken. Ook kun je eventueel meerdere kledingstukken meenemen en je tussendoor snel omkleden. Mocht je de foto een wat sprookjesachtige sfeer willen geven, kies dan voor een lange jurk.Foto's

De portretfoto’s zijn foto’s van je paard alleen, jij samen met je paard of een combinatie van beide. De blackfoto's zijn alleen mogelijk als de locatie te combineren is met je stalling. Om een blackfoto te maken heb je namelijk een bak-, deur-, of stalopening nodig waarin het verloop naar achteren donker is. Het liefst in de opening van een ruimte met zo min mogelijk raampartijen. De foto’s worden naderhand zo bewerkt dat de volledige achtergrond zwart is. 


Investering

De kosten van een Paarden fotoshoot bedragen € 85,00.
Dit is inclusief 7 bestanden zonder logo die je zelf mag uitzoeken. Extra bestanden zijn te koop voor € 5,00 zonder mijn logo en geschikt om af te drukken. Alle bestanden die je afneemt krijg je ook met logo welke je mag delen op Social Media.